24
Feb

Як потрібно правильно вибирати фотографію для портрета на пам’ятник

Гравірування портрета на гранітному пам’ятнику – це можливість відобразити дорогий серцю образ на красивому, довговічне камені. Щоб портрет був чітким і повністю відповідав Вашим очікуванням, фотографія, з якої він буде друкуватися, повинна відповідати певним вимогам.

Вибір відповідного фото

Підбираючи зображення для портрета, подумайте, яким би Ви хотіли запам’ятати близької людини: з посмішкою, серйозним, задумливим? Якщо немає підходящої індивідуальної фотографії, можна використовувати групове фото. Однак людини, портрет якого слід викарбувати на пам’ятнику, має бути добре видно – на знімку образ не повинен перекриватися хоча б по плечі.

При замовленні пам’ятника через інтернет необхідно надати фотографію в електронному вигляді, якщо замовлення здійснюється через один з офісів компанії “Данила-Мастер”, можна принести фото на папері.

Для пам’ятного портрета підійде професійне або аматорське, кольорове або чорно-біле фото, головне, щоб воно було чітким. Наприклад, можна використовувати фотографію з паспорта.

Не підходять як исходника для портрета знімки поганої якості і недостатнього дозволу, зроблені на “мильницю” або телефон. нечіткі, засвічені або занадто темні фотографії, а також портрет на фотокераміку.

Найважливіше вимога – якість фотографії

Чим вище якість наданого знімка, тим чіткішою вийде гравюра. Мінімальний розмір фото – 3х4 см. Фото хорошої якості, підходить для гравіювання!

Не слід передчасно намагатися збільшити фото самостійно або в фотосалоні, так як якість зображення при кожному втручанні падає, що негативно впливає і на точність гравіювання. Завжди надавайте оригінал.

Розмір портрета

Готовий портрет на пам’ятнику буде такого розміру:

Формат А4 – зображення розміром не більше 22х30 см. Повний розмір особи при замовленні портрета такого формату складе
від 18 до 22 см.

Формат А3 – зображення розміром не більше 30х40 см. Повний розмір особи при замовленні портрета такого формату складе
від 20 до 24 см.

Формат А2 – портрет в повний зріст. Повний розмір особи при замовленні портрета такого формату складе
від 18 до 20 см.

Узгодження

Фото ретушується до повного узгодження з замовником.

Якщо з яких-небудь причин ретуш не узгоджена, наприклад, зображення-початківець незадовільної якості і портрет виходить нечітким, або необхідно домалювати або, навпаки, прибрати деякі елементи на фотографії, можна замовити портрет у художника.

Якщо якість исходника незадовільний, замовник про це попереджений, але наполягає на нанесенні портрета на пам’ятник за допомогою гравірувального верстата, “Данила-Мастер” не несе відповідальності за кінцевий результат гравіювання.